TIPS VAN DE NVM

admin Tips

Zaterdag 5 april 2014 is er weer een landelijke open huizen dag van de NVM. De woningen die meedoen en dus vrijblijvend te bezichtigen zijn kun je vinden op Funda. Er zijn echter ook veel woningen met een open huis waarvan de verkoopmakelaar niet aangesloten is bij de NVM, maar bijvoorbeeld bij VastgoedPro of Vbo. Deze huizen zijn te vinden op sites als Huislijn. De Open Huizen Dag of Open Huizen Route begint bij de meeste woningen om 11uur en eindigt om 15uur.

Om goed voorbereid aan de dag te beginnen en aan het einde nog steeds een overzicht te hebben van de woningen die je gezien hebt, staat hieronder een 10-tal tips voor de kijker/koper.
(dus niet voor de verkoper, die lijstjes zijn er al genoeg)

Voor de Open Huizen Dag:

  1. Gebruik de Open Huizen Dag om woningen te bekijken, niet om buurten te bekijken. Weet dus vooraf in welke buurt of buurten je graag wilt gaan wonen.
  2. Maak een lijst van de woningen die je gaat bekijken met van elke woning een printje.
  3. Houd het weer goed in de gaten: niets zo vervelend als 2 uur rondlopen in een nat pak.

Tijdens de bezichtigingen op de Open Huizen Dag:

  1. Vraag de eigenaar naar de reden voor verhuizen.
  2. Vraag de eigenaar over de buren, beter een goede buur dan een verre vriend!
  3. Gebruik de bezichtiging voor de eerste indruk. Een gedetailleerde inspectie van de woning komt tijdens de tweede bezichtiging met je aankoopmakelaar wel.
  4. Schrijf de voor en nadelen van de woning op het printje.
  5. Zet een kruis door de printjes van de woningen die je echt niet ziet zitten, zo houd je overzicht.

Na de Open Huizen Dag:

  1. Bespreek de bekeken woningen met jouw aankoopmakelaar, bijvoorbeeld Busker Makelaardij.
  2. Bedenk welke woningen je een tweede keer zou willen zien en plan een tweede bezichtiging met jouw aankoopmakelaar in. Tijdens een tweede bezichtiging let je namelijk op heel andere dingen.

Succes!

Op het nog makkelijker voor je te maken heeft Busker Makelaardij een speciaal actie tarief voor de Open Huizen Dag. Deze is te vinden op www.openhuiswoningkopen.nl en is alleen geldig wanneer een woning aangekocht wordt welke je gezien hebt tijdens de Open Huizen Dag. De overeenkomst geldt alleen voor die ene woning waarvoor jij Busker Makelaardij inschakelt als jouw aankoopmakelaar en is op basis van no cure no pay, je zit dus nergens aan vast! Bij de aankoop van een andere woning gebruik maken van de expertise van de aankoopmakelaars van Busker Makelaardij mag natuurlijk altijd! Kijk dan hier voor de tarieven.

Geen geschikte woning gezien op de Open huizen dag?

Ben je nadat je al die woningen gezien hebt geen stap dichter bij jouw droomhuis gekomen? Denk dan ook eens aan de vooraanbiedingen van Busker Makelaardij. Dat zijn veelal gerenoveerde appartementen die tijdens de renovatie al bezichtigd kunnen worden. Als je er op tijd bij bent kun je nog invloed uitoefenen op de indeling, afwerking en diverse stelposten zoals de keuken en badkamer. Klinkt dat interessant? Neem dan meteen contact met ons op!