BELASTINGVRIJE SCHENKING DOEN VAN €100.000,-

admin Tips

De mogelijkheid bestaat van 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015. De ontvanger van de schenking moet het bedrag wel gebruiken voor de aankoop of de verbouwing van een eigen woning. Een extra mogelijkheid om deze gelden te gebruiken is om de eigenwoningschuld af te lossen. Kijk bij de laatste wel goed naar de maximale aflossingsmogelijkheid bij de bank. Deze is namelijk vaak beperkt tot een maximum van 10% per jaar. Daarboven is wel mogelijk, maar dan betaal je een boete.

Schenking aan wie?

Anders dan de vrijgestelde schenking van €50.000,- welke eerder bestond hoeft de nieuwe schenking van €100.000,- niet aan een kind gedaan te worden. Dit mag ook aan een ander dan je kind zijn.

De schenking verlaagt het vermogen in box 3 maar vermindert ook de eigen bijdrage AWBZ. De hoogte van deze bijdrage is namelijk vanaf 1 januari 2013 mede afhankelijk van het vermogen in box 3.

Voorwaarden schenking op een rij:

  • Schenking tussen 1 oktober 2013 en 1 januari 2015
  • Schenking maximaal €100.000,-
  • Schenking gebruiken voor aankoop of verbouwing eigen woning
  • Schenking gebruiken voor verlagen eigenwoningschuld
  • Schenking mag ook aan een ander dan je eigen kind

Ben jij één van die mensen die gebruik kan maken van een schenking en ben je nu op zoek naar een nieuw huis in Amsterdam? Neem dan contact op met dé aankoopmakelaar van Amsterdam om het huis van jouw dromen vóór de markt uit te vinden!